✅دکتر جلیل مختار نماینده مردم آبادان در گفتگو با خبرگزاری خبر آنلاین
🔰تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد وزارت نیرو
🔹فرصتی که چند سال ورود و تصویبش به مجلس طول کشید ، به آسانی از دست نرود | همه نمایندگان خوزستان مسئول هستند
فرصتی که چند سال ورود و تصویبش به مجلس طول کشید ، به آسانی از دست نرود | همه نمایندگان خوزستان مسئول هستند
تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد وزارت نیرو در خصوص انتقال آب بین حوضهای که توسط تنی چند از نمایندگان مطرح شده بود به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از خوزستان ، جلیل مختار نماینده مردم آبادان در محلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار این خبرگزاری گفت : در مجلس قبل هرچه تلاش کردیم تا بتوانیم این طرح را به صحن علنی مجلس آورده و رای گیری کنیم موفق نشدیم و حال فرصتی تکرار نشدنی برای ما ایجاد شده و نباید آن را از دست دهیم و همه نمایندگان استان که نماینده همه مردم خوزستان هستند در این مسئله استانی مسئول می باشند.
وی افزود : یکی از موضوعات بسیار مهمی که بنده و همکارانم در مجمع نمایندگان خوزستان در حال پیگیری آنها هستیم ، پروژه های فاقد مجوزهای زیست محیطی و … است که یا اجرا شده اند یا در حال اجرا هستند وجای تعجب آن است که در بودجه ۱۴۰۱ برای این پروژه ها ردیف بودجه ای در نظر گرفته شده است.
وی یادآور شد: به رئیس مجلس در باره بی اعتنایی کمیسیون اصل ۹۰ درباره این پروژه ها تذکر دادیم و میبایست بی اعتنایی این کمیسیون در موضوعات نظارتی و لایحه های پیشنهادی درباره این تخلفات بزرگ بررسی گردد.
مختار افزود : بهانه کمیسیون اصل نود این است که خود نمایندگان مجلس این مصوبات را تصویب کرده اند و برنامه بودجه کشور وقتی علت تصویب آنها را می پرسد می گویند : ما فرستادیم مجلس تصویب کرد ، درحالی که میتوانست انها را رد یا حذف کند. این چیزی نیست جز اینکه بار مسئولیت را به کمیسیون تلفیق و نمایندگان مجلس منتقل می کنند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در باره پروژه دیگری از انتقال آب به رفسنجان سخن به میان آورد و افزود : پروژه انتقال آب به رفسنجان ، پروژه دیگری است که توسط افراد خصوصی برای باغ های پسته واقع در این شهرستان در حال پیگیری بوده و هست و با نظارت ما قرار شد انجام نشود اما وزارت نیرو در ماه های اخیر مناقصه این پروژه را با توجه به اینکه محیط زیست اجرای آن را رد کرده است و دیگر مجوزات را اخد نکرده ، در رسانه های مکتوب و آنلاین منتشر شده است و اجرای این طرح که تخلف محض است باعث بوجود آمدن معضلاتی حل نشدنی در حوزه آبریز کارون و خوزستان خواهد شد.
وی تاکید کرد: پیگیری این طرح ها نشان دهنده آن است که لابی های مختلف فارغ از دولت امید آقای روحانی و یا مردمی آیت الله رئیسی به دنبال محقق کردن پروژه های مد نظر خود به هر صورتی هستند.
وی به پروسه تصویب طرح تحقیق و تفحص اشاره کرد و افزود: طبق ماده ۲۱۲ این موضوع در سامانه مجلس درج شد و ما در ۶ محور بدون نام بردن از یک استان خاص درخواست خود را مطرح کردیم و در صحن علنی این طرح رای آورد .
مختار در پایان با توجه به حوزه های آبریزی که باید مورد تحقیق و تفحص صورت بگیرد گفت: نظر ما این بود که کل کشور از شمال تا جنوب و از غرب تا شرق را در موضوع انتقال آب در وزارت نیرو می بایست تمورد حقیق و تفحص قرار دهیم.
جهت آگاهی بیشترخوانندگان ، محورهای این تحقیق و تفحص به شرح زیر می باشد:
۱- آثار و پیامدهای سدهای ساخته شده بر محیط زیست، میراث فرهنگ، آموزش، بهداشت و زیست جوامع محلی مخزن و پائین دست سدهای ساخته شده توسط وزارت نیرو.
۲- نحوه تطابق جانمایی سدها و تخصیص از آن ها در ارتباط با حفظ محیط زیست و تمامی ذی نفعان حوضه و بررسی عملکرد های زیست محیطی، فنی، مالی و اقتصادی سدهای ساخته شده.
۳- بررسی چگونگی نحوه اخذ ردیف های اجرایی پروژه های توسعه ای منابع آب اعم از مجوز تخصیص، تصویب مطالبات، قراردادهای اجرا و عملکرد شرکتهای مشاور، مجوز محیط زیستی، منابع طبیعی، میراث فرهنگی، پیوست های اجتماعی و فرهنگی، جهاد کشاورزی، امور عشایر و … و انطباق مجوزهای صادره با روندهای قانونی.
۴- نحوه برخورد با برداشتهای غیر مجاز، آبهای زیرزمینی و سطحی، متجاوزان به حریم بستر و حفط مرفولوژی رودخانه و چگونگی بهره برداری آب در تولیدات کشاورزی و و اقدامات انجام شده برای اصلاح الگوهای کشت.
۵- نحوه تدوین برنامه بهره برداری از منابع سطحی و زیرزمینی در دشت های مختلف.
۶- بررسی رعایت اصول یونسکو در اجرای پروه های انتقال آب و سدسازی و بررسی ساختار ارزیابی محیط زیستی پروژه های توسعه ای مطابق با معیارهای جهانی